Politika privatnosti

Dobro došli i hvala vam na poseti

 

 

Na koji način Digitalno Pero prikuplja vaše lične podatke?

Digitalno Pero prikuplja informacije uglavnom direktno od vas, a vaše lične podatke koristimo isključivo u marketinške svrhe, samo uz vaš pristanak. Naši korisnici uvek imaju mogućnost da se ispišu sa naše mailing liste.

 

 

Poseta naše internet stranice

Digitalno Pero obrađuje vaše podatke prilikom posete naše stranice. Prilikom vaše posete ovoj stranici dolazi do razmenjivanja različitih podataka između vašeg uređaja i našeg servera. Podaci prikupljeni na ovaj način se, između ostalog, koriste za optimizaciju naše veb prezentacije i u svrhu prikazivanja reklama u pretraživaču vašeg uređaja.
Prilikom posete naše internet prezentacije, pretraživač na vašem uređaju automatski šalje vaše aktivnosti na server naše internet stranice, a podaci koji nam se dostavljaju su:

• Ime vašeg provajdera, operativni sistem računara koji podržava internet i pretraživač koji koristite
• Datum i vreme pristupa
• Internet stranica ili aplikacija sa koje se pristupa našoj prezentaciji ( referrer URL )
• IP adresa uređaja sa kog je poslat upit i koji ima pristup internetu

 

 

Koji podaci se prikupljaju?

U zavisnosti od razmene vaših podataka sa nama, podaci koje prikupljamo mogu biti broj telefona, ime i prezime, adresa elektronske pošte, ali i druge informacije koje ste razmenili sa nama prilikom vašeg veb upita.

 

 

Marketinške svrhe prikupljanja podataka

Prilikom registracije na našem sajtu, odnosno prijavljivanjem na „Newsletter“ kompanija Digitalno Pero će vam ponuditi uslugu slanja obaveštenja o aktuelnim ponudama i promocijama na vaš mail. Ukoliko pristanete na primanje naših obaveštenja, koristićemo vaše podatke za slanje informacija o novostima i ponudama i isključivo uz vašu saglasnost beležićemo vaše ponašanje kao korisnika naše veb stranice www.digitalnopero.com

Vašu saglasnost za prijem obaveštenja možete da opozovete klikom na link za odjavu, koji možete pronaći na kraju svakog newslettera.

 

 

Google analitika

Uslugu za veb analitiku koju nam pruža kompanija Google Inc. (Google) koristimo kako bismo konstantno unapređivali našu internet stranicu i našim klijentima pružili vrhunski ugođaj prilikom posete. Funkcionisanje ove platforme zahteva kreiranje pseudonimizovanih korisničkih profila i koriste se kolačići.
Podaci koji se prikupljaju prilikom korišćenja ove platforme koriste se za sastavljanje izveštaja o vašim aktivnostima na našem sajtu i za analizu i osmišljavanje unapređenja naše internet prezentacije. IP adrese koje prikupljamo su anonimizovane i nije moguće utvrditi identitet korisnika, a vaša adresa neće biti povezana sa drugim podacima.
O ovoj temi se možete u potpunosti informisati na zvaničnoj stranici kompanije Google: Google Analytics

 

 

Društvene mreže

Detaljne informacije o zaštiti podataka koje se prikupljaju od strane operatera društvenih mreža možete pogledati na sledećim linkovima:

Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation
YouTube: https://policies.google.com/privacy?hl=sr&gl=rs
Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875

Podatke koje prikupljamo na društvenim mrežama koristimo u promotivne svrhe u krajnjem cilju unapređenja odnosa sa našim pratiocima.
Sve podatke na našim društvenim mrežama koje prikupljamo i koje smo prikupili kao što su slike, lajkovi, komentari i slično objavljuje operater. Ove podatke ne delimo sa trećim licima i zadržavamo pravo brisanja eksplicitnog sadržaja kao i komentara mržnje i sve ostale podatke koji predstavljaju krivično delo.

 

 

Obrađivanje podataka od strane trećih lica

Sarađujemo sa nekoliko trećih lica za obradu podataka u naše ime. Ove treće strane su pažljivo odabrane i one su u skladu sa zakonima navedenim u nastavku.

Google (Privacy policy)
MailChimp (Privacy policy)
Facebook (Privacy policy)

 

Naša veb prezentacija je dizajnirana tako da poštuje sledeće domaće i međunarodne zakone i uredbe:

Zakon o zaštiti podataka o ličnosti iz 2018. godine Republike Srbije
Zakon o zaštiti podataka iz 1988. godine (DPA) Ujedinjenog Kraljevstva
Australijski zakon o privatnosti iz 1998. godine (APA)
Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti iz 2016. godine (GDPR) Evropskog parlamenta i Saveta

 

 

Ko prikuplja i obrađuje informacije

Na osnovu GDPR, svaki korisnik veb stranice ima mogućnost da omogući ili onemogući prikupljanje svojih ličnih podataka.
Digitalno Pero prikuplja i obrađuje sve potrebne podatke od strane lica koja su dala saglasnost da se njihovi podaci obrađuju, sa jasno navedenom svrhom, na način koji je dozvoljen zakonom.

 

 

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Lične podatke čuvamo onoliko koliko je to neophodno za ispunjenje gore navedenih svrha vodeći računa o zakonskim obavezama čuvanja. Kada se više ne ispunjavaju uslovi za zadržavanje ovih podataka, iste brišemo i uklanjamo iz naših baza podataka.

 

 

Koja prava imate kao lice na koje se podaci odnose?

Imate pravo da vam omogućimo pristup vašim ličnim podacima, da odgovorimo za koje svrhe se koriste podaci koji se tiču vas kao i da pristupite takvim ličnim podacima, da znate svrhu obrade, kategorije vaših ličnih podataka koje čuvamo, treće strane ili kategorije trećih strana sa kojima se vaši lični podaci dele, period tokom kog zadržavamo podatke, da zatražite brisanje vaših ličnih podataka ukoliko se obrada zasniva na vašem pristanku. Pristanak možete opozvati u svakom trenutku tako što ćete se odjaviti na način koji smo predvideli (slanjem poruke na određeni broj ili preko određenog linka) kao i slanjem poruke na mail adresu marketing@digitalnopero.com.

 

 

Izmene politike privatnosti

Digitalno Pero zadržava pravo izmene naše politike privatnosti kako bi bila u skladu sa izmenama i dopunama u zakonima i kako bi se pridržavala propisa.
Nećemo obaveštavati naše klijente ili korisnike o ovim promenama. Preporučujemo da povremeno proveravate našu stranicu „Politika Privatnosti“ kako biste ostali u toku sa izmenama.