Digitalni konsalting

Zbog čega izabrati Digitalno Pero kao digitalnog konsultanta?

 

Digitalno okruženje zahteva od svakog poslovanja da ima razvijenu poslovnu strategiju, upravo to je digitalni konsalting. Digitalni konsalting je razvijanje poslovnih online strategija kako biste osigurali visoke pozicije na pretraživačima, imali aktivne društvene mreže čiji pratioci iskazuju lojalnost brendu, angažovanje na ostalim digitalnim platformama koje šire priču jednog brenda. Digitalni konsultant vas ne savetuje u tradicionalnom pogledu. Digitalni konsulting je razvijena strategija od strane digitalnog konsultanta, razvijena u cilju da vam pomogne gde i kako bi vaš biznis trebao da postoji u digitalnom okruženju. Digitalno okruženje obuhvata sve platforme na internetu koje služe za deljenje sadržaja, prezentovanje proizvoda i slično.

 

10 razloga da izaberete Digitalno Pero kao vašeg digitalnog konsultanta

 

  1. Digitalni konsultant agencije Digitalno Pero uvek prati trendove i konkurenciju

Današnje digitalno okruženje se menja velikom brzinom, neki bi tvrdili iz dana u dan. To je razlog usled kojeg većina kompanija ima poteškoća da ostavi jasno prisustvo u digitalnom okruženju. Digitalni konsulting je polje kojem morate posvetiti punu vašu pažnju ukoliko želite da vaša kompanija napreduje, da se za nju čuje, i da se izgradi kvalitetan brend.

Svaka kompanija želi nešto drugo od digitalnog konsultanta i svaki odgovor je jedinstven za svako preduzeće. Postoje kompanije koje žele pojačano prisustvo na društvenim mrežama, dok druge žele da kreiraju svoje kampanje na različitim pretraživačima. Digitalno Pero vam nudi svoju ekspertizu u polju digitalnog konsaltinga. Kao vaši digitalni savetnici, fokusiraćemo se na to kako da vaš brend izdignemo iznad drugih primenjujući digitalne strategije koje su nam do sada mnogo puta donele pozitivne ishode. Vi kao vlasnik jedne kompanije ili vaši zaposleni ne bi trebali da ulažete previše vremena u razvijanje i implementiranje strategija prilagođenih za digitalno okruženje jer je to posao koji zahteva vreme, i pre svega znanje. Vi biste trebali da se fokusirate na posao, a mi smo tu da preuzmemo taj teret sa vaših ramena, i da vas vodimo sigurnim koracima ka vrhu u digitalnom svetu.

  1. Digitalni konsultanti kreiraju strategiju za laku implementaciju

Nije bitno koliko ljudi imate u vašoj kompaniji, bitno je da vaši zaposleni ne treba da razvijaju strategije digitalnog marketinga jer je za tako nešto potrebno vreme, i pre svega znanje. Vi i vaši zaposleni treba da implementirate digitalne strategije koje digitalni konsultant kreira. Konsultant digitalnog poslovanja razume najbolje kombinacije tehnologija i platformi pogodnih za vaše poslovanje, a najviše od svega kako postići maksimalnu efikasnost. vaš digitalni konsultant treba da osmisli adekvatne strategije spajanja svih online platformi kako bi podigao svest o vašem brendu. Svaki korak mora biti pažljivo isplaniran, i primenjen na vreme. Od vas i vašeg tima se očekuje da se sa velikom pažnjom posvetite svim savetima digitalnog konsultanta kako bi se strategije razvijale na ispravan način i vašoj kompaniji izgradile brend vredan vas.

  1. Digitalni konsultanti i cene usluge

Ukoliko ste razmišljali da angažujete za svako digitalno polje posebnog stručnjaka kako bi vaš posao išao velikom brzinom ka gore, razmislite opet. Angažovanje SEO stručnjaka, programera, developera, eksperata za oglašavanje košta, zaista puno košta. Ukoliko obučavate ljude za sva ta angažovanja, svesni ste da je za to potrebno vreme i finansije, i na kraju možete ostati bez tih ljudi. Znate i sami koliko lako se danas menjaju poslovi. Iz tog razloga je pametan poslovni potez da angažujete konsultanta koji će razviti pravilno sve online strategije. Kako biste pokrenuli vašu firmu i držali jedan siguran kurs poslovanja, ispravniji je korak angažovanje agencije koja može da vam sva ova polja objedini za mnogo manji iznos novca, nego što bi koštalo sve malo pre pomenuto. Naši konsultanti iza sebe imaju izuzetne projekte koji su svojim klijentima doneli ozbiljno prisustvo u online okruženju.

  1. Digitalni konsultanti i monitoring konkurencije

Jedna od važnijih uloga marketinškog konsultanta jeste praćenje konkurencije. Kada kažemo „praćenje“ mislimo na redovnu proveru društvenih mreža i svih ostalih online platformi na kojoj se vaši konkurenti nalaze. Ukoliko su se vaši konkurenti našli na nekoj novoj društvenoj mreži, posao konsultanta je da to sazna i da vas obavesti o tome, kao i da osmisli strategiju kako da prestignete vašeg konkurenta. Ukoliko su vaši konkurenti kreirali sopstvenu aplikaciju ili je njihova veb stranica prilagođena korisnicima mobilnih uređaja i tablet računara, odnosno urađen je pravilno responsive, na konsultantu je da to proveri i da vas obavesti ukoliko vaše poslovanje trpi na tim poljima. Digitalni konsultant sprovodi redovna istraživanja konkurencije kako bi saznao u šta ulažu vreme i novac, i nakon detaljne analite obavestiće vas da li je pametno da prekopirate te korake ili je pametnije izabrati neku drugu putanju.

Sve ovo se radi sa ciljem kako biste bili ispred vaše konkurencije, jer biti ispred konkurencije znači ostvariti više profita.

  1. Digitalni konsultanti osiguravaju primenu novih tehnologija i ažuriranje postojećih

Jedna od najbitnijih uloga digitalnog konsultanta jeste da prati razvoj tehnologija i da osmisli strategiju implementiranja određene tehnologije u poslovanje, ukoliko analiza pokaže da je to potrebno uraditi. Praćenje brzine rada vašeg sajta i pojave određenih nepravilnosti su kriterijumi koje ne smete da zapostavite. Digitalni konsultant treba da osigura da vaš veb sajt uvek bude u korak sa vremenom, da ima moderan dizajn, a da je pritom pravilno optimizovan i da funkcioniše na najbolji način. Razmislite i sami, vaši kupci i potencijalni klijenti provode dosta vremena na vašem sajtu, ukoliko ne prilagodite stranice potrebama i željama klijenata rizikujete da ih izgubite. Digitalno Pero  vam nudi svoja znanja iz sveta analitike digitalnog marketinga, to je okruženje u kojem imamo potpunu dominaciju nad tržištem i našom konkurencijom. Znanja koja smo stekli u godinama našeg poslovanja nam daju prednost koju ćemo uložiti u vas i vašu kompaniju. Detaljna analiza posetilaca vašeg sajta će nam u mnogome pomoći za razvijanje pravilnih strategija. Sa nama možete imati uvid u različite metrike, od kojih neke idu do tih granica da znamo sa kojeg uređaja i operativnog sistema dolaze vaši potencijalni klijenti ili kojeg mobilnog operatera koriste.

  1. Digitalni konsultant i digitalna transformacija vašeg brenda

Naš posao kao konsultanta jeste da izvršimo detaljnu analizu vašeg brenda u kompletnom online okruženju i da nakon detaljne analize podnesemo izveštaj o vašoj kompaniji, da li ima prostora za napredak i kako izvršiti implementaciju naših strategija. Naravno da uvek ima mesta za napredak, čak i kompanije kao što su Apple i Google imaju svoje konsultante koji redovno prate razvoj tih brendova. Testiraju tržište i osmišljavaju iznova nove strategije, dok stare strategije marketinga koje su donele povoljne rezultate ostavljaju, i tek ponekad koriguju kako bi i njih testirale. Jer postoji jedno pravilo u online svetu, a to je da se kompletno okruženje menja iznova i iznova, brzinama koje je nekada teško pratiti. Iz tih razloga je potrebno da imate svog konsultanta kako ne biste gubili korak sa razvojem tehnologija i poslovnog online okruženja.

  1. Digitalni konsultant i online marketinški planovi

Kada pričamo o pravilnom razvoju jednog brenda, nije sve u pravilnoj optimizaciji sajta i primeni SEO tehnika. To su polja razvoja poslovanja koja jesu zaista bitna, ali ponekad se sve svodi na reklame. Danas postoji nebrojano mnogo kanala za oglašavanje, ali ne donose svi iste rezultate. Posao konsultanta jeste da vas posavetuje kojem marketinškom kanalu ili kanalima da posvetite najviše pažnje. Strategije mogu biti kratkog daha ili planirane da traju jednu sezonu, godinu, pa čak i više godina ( mada je to diskutabilno jer se online okruženje menja velikom brzinom ). Ukoliko se pitate na kojoj platformi je potrebno da oglasite svoj novi proizvod, onda konsultant mora da ima potpuno razumevanje vaše kompanije i vašeg novog proizvoda kako bi mogao da vas posavetuje na najbolji način. Nije isto oglašavati se na Google pretraživaču, Facebook-u ili Instagram-u, ne donosi iste rezultate oglašavanje na istim platformama. Mi kao stručnjaci za digitalni marketing znamo da svaka platforma za oglašavanje ima nekoliko desetina različitih načina oglašavanja, i ukoliko izaberete agenciju koja nije stručna po ovim pitanjima, rezultati mogu biti oskudni, a vaš novac izgubljen.

  1. Digitalni konsultant i edukacija zaposlenih

Kada izaberete nas kao vašeg konsultanta u online svetu, naša je obaveza da izvršimo edukaciju vaših zaposlenih kako biste mogli da primenite sve strategije na svakodnevnom nivou. Za sve je potrebno vreme, tako i za razvoj jedne kompanije u digitalnom okruženju. To je razlog zbog kojeg je edukacija vaših zaposlenih bitna. Bitna je iz razloga pravovremene primene taktičkih rešenja. Kada započnete poslovanje sa nama, osmišljavaju se strategije od kojih neke zahtevaju povezan redosled poteza koji kada se primene ne određeni način donose rezultate,  u suprotnom nemaju efekta. O ovim ozbiljnim temama ćemo pričati nakon zvaničnog početka saradnje.

  1. Digitalni konsultanti i digitalna mapa puta

Kako bi vaš brend napredovao svesni ste da morate imati plan i cilj. Naš posao je da u saradnji sa vama ustanovimo vaše poslovne ciljeve i da ih zajedničkim snagama dostignemo. Bitno je imati u vidu da je potrebno preduzeti više koraka u digitalnom okruženju koji upotpunjavajući jedni druge podižu vašu kompaniju iznad konkurencije. Posao digitalnog konsultanta je upravo pravilno planiranje svih koraka koji će dovesti vašu kompaniju na poziciju dominantnog autoriteta u vašoj industrijskoj grani. Ukoliko budete pratili sve korake koje naše strategije nalažu, nakon izvesnog vremena ćete uočiti pomak. Građenje brenda iziskuje vreme, angažovanje i požrtvovanost, ali pre svega doslednost izabranom putu. Svaki poslovni korak mora da bude isplaniran i da se sa doslednošću prati.

  1. Digitalni konsultant i recenzije sajtova

Šta tačno mislimo pod „Digitalni konsultant i recenzije sajtova“? Posao konsultanta nije samo sve gore navedeno, posao digitalnog konsultanta je mnogo više od toga. Jedno od bitnijih obaveza digitalnog konsultanta jeste izveštavanje o dizajnu i funkcionalnosti modernih sajtova, ne samo vaših konkurentskih sajtova, već generalno bolje pozicioniranih sajtova iz različitih industrijskih grana. Ukoliko se pitate zbog čega je to bitno za vaš posao, odgovor je više nego jednostavan. Bitno je kako biste pratili trendove, imali najbolji dizajn i funkcionalnost sajta. Prilikom svake nepravilnosti u estetici i dizajnu, kao i funkcionalnosti sajta Digitalno Pero i naši konsultanti će vas informisati i skrenuti pažnju na sve moguće opcije i korake koje je potrebno preuzeti kako biste ostali konkurentni na tržištu.