Politika o kolačićima

Primena „kolačića“ ( cookies )

 

Šta su kolačići?

Kolačići su podaci koje Web server šalje na računar za potrebe čuvanja podataka. Kolačići pružaju podatke koji se koriste za dostavljanje sadržaja koji je u skladu sa vašim interesovanjima. Kolačići ne mogu da izazovu štetu u računarskim sistemima i samo veb sajt koji vam je poslao određeni sajt može da ih pročita.
Sajt takođe može koristiti „Oznake piksela“ , „Web svetionik“, ili slična sredstva. Oznake piksela se koriste kako bi se omogućilo brojanje korisnika koji su posetili pojedinačne stranice sajta.

 

Zakonska obaveza

U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti u obavezi smo da obezbedimo vaš pristanak pre slanja kolačića. Kolačiće možete blokirati, ali blokiranjem kolačića nećete biti u mogućnosti da primate određena obaveštenja.

 

Brisanje kolačića

Sve dodatne informacije o brisanju kolačića možete videti unutar vašeg veb pretraživača klikom na opciju „Pomoć“.
Detaljne informacije o brisanju kolačića možete saznati na ovom linku.

 

Koja je vaša korist od korišćenja kolačića

Prilikom korišćenja kolačića dobijaćete obaveštenja o specijalnim akcijama i promocijama koje su prilagođene vašim dosadašnjim pretragama. Na taj način ćemo vam obezbediti prijatniji boravak na našem sajtu koji je prilagođen vama. Kolačići prikupljaju i generišu sledeće informacije o vašem korišćenju naše internet stranice:

 

  • Vreme upita servera
  • IP adresu računara sa kojeg vršite sesiju
  • Refferer Url ( stranica na kojoj ste bili pre dolaska na naš sajt )
  • Operativni sistem koji koristite