Google Partner Sertifikati

Šta to znači za vas kao našeg klijenta?

 

 

Google sertifikati vam pružaju sigurnost prilikom odabira agencije za digitalni marketing, jer upravo Google sertifikati za digitalni marketing predstavljaju akreditaciju pojedinaca ili kompanija koje pokazuju znanje u platformi kao što je “GoogleAds”.

Glavni cilj Google sertifikata jeste ukazivanje na razliku između kompanija koje imaju sva potrebna i dokazana znanja u platformama za digitalni marketing, od onih koja ih nemaju, a to vama kao našem budućem klijentu treba da znači. Nije svejedno kome poveravate svoja materijalna sredstva, a još manje ko će voditi vašu kompaniju u digitalnom svetu gde je svaki korak bitan.

Uz Digitalno Pero dobićete svu tehničku podršku i stručne savete koji su potrebni da bi ste ostvarili vaš cilj, cilj koji može biti najosnovnija objava Facebook ili Instagram posta, pa sve do razvijanja adekvatne strategije za digitalni marketing koja će usmeriti saobraćaj na vaš veb sajt ili u vaš prodajni objekat.

 

 

Digitalno Pero trenutno poseduje sledeće sertifikate:

 

Google Analytics napredni nivo poznavanja platforme

Google Ads Measurement Sertifikat

Google Ads Search Sertifikat

Google Ads Display Sertifikat

Google Ads Video Sertifikat

 

Google Analytics napredni nivo poznavanja platforme

 

 

Ovaj sertifikat potvrđuje našu stručnost iz oblasti analiziranja vaše veb stranice, spajanje vaše stranice sa reklamnim kampanjama i obrada podataka koji se prikupljaju organskim ili “cpc” ( plaćenim ) saobraćajem.

Google Analytics platforma predstavlja prednost nad konkurencijom. Ukoliko izaberete nas za vođenje vaše stranice uz Google Analytics, dobićete uvid u neke od najbitnijih poslovnih parametara. Neki od parametra koje ćemo vam obezbediti su:

 • Posećenost vašeg sajta na dnevnom, nedeljnom, mesečnom ili godišnjem nivou.
 • Demografski detalji vaših klijenata. Detalji kao što su pol i godine vaših posetilaca sajta.
 • Interesi posetilaca sajta. Na ovaj način će vam biti prezentovano u koju ciljnu grupu spadaju vaši potencijalni klijenti, da li vole putovanja, sport, da li su gurmani i posećuju često restorane, da li su ljubitelji kola kao i mnoge druge navike iz njihovih života.
 • Geo lokacija vaših klijenata, odakle dolaze i koji jezik im je maternji.
 • “Ponašanje” klijenata, odnosno koliko često jedna ista osoba posećuje vaš sajt i koliko često mu se vraća.
 • Sa kojih mobilnih uređaja dolaze vaši klijenti.
 • Koliko dugo borave na vašem sajtu i koja stranica im je omiljena.

 

Iz ovoga možemo zaključiti koliko su svi ovi parametri bitni prilikom biranja pravca vaše buduće reklamne kampanje ili jednostavno uređenja vaše veb prezentacije.

 

 

Google Analytics Course Certificate Advanced

 

Sertifikat osnivača Digitalnog Pera

 

Saznajte sve o našoj ponudi za Google Analytic Marketing

 

Ovaj sertifikat ukazuje na sposobnost merenja i optimizacije performansi digitalnih oglasa korišćenjem Google mernih rešenja. Digitalno Pero uz ovaj sertifikat za digitalni marketing pokazuje razumevanje važnih metrika, koje imaju za cilj konstantno poboljšavanje performansi vaših digitalnih reklamnih kampanja. Ovaj sertifikat za digitalni marketing ukazuje na to da kompanija Digitalno Pero vlada čitanjem metrika koje ukazuju na merenje prodaje, preuzimanje ili instaliranje aplikacija i pronalazak potencijalnih klijenata.

Pravilno “čitanje” postojećih kampanja uz analiziranje završenih digitalnih kampanja predstavlja ključ uspeha i napretka kompanije. Uz ovaj sertifikat dobijate potvrdu da kompanija Digitalno Pero u potpunosti vlada razumevanjem podataka koji se dobijaju usled marketinških kampanja. Neki od ovih podataka se tiču sledećih metrika:

 • Razumevanje efekta grupa
 • Obrađivanje oglasnih ekstenzija, odnosno koja ekstanzija je donela najviše saobraćaja sajtu
 • Uvid u “Aukcione konkurente”, odnosno sa kim od vaših konkurenata se takmičite za prva mesta na prvoj stranici Google pretrage.
 • Koje ključne reči su vam donele najviše poseta sajtu
 • Koja je pozicija oglasa bila prilikom klika
 • Koji dani u nedelji su bili najaktivniji po pitanju posećenosti
 • Koji uređaji su najzastupljeniji prilikom oglašavanja
 • Koliki je “CTR”, odnosno koliki je procenat uspešnosti klika na pojedinačnu izabranu ključnu reč
 • Koja ciljna grupa je donela procentualno najviše posećenosti sajtu

Naravno, ovo su samo neki od primera.

 

Google Ads Measurement Certification

 

Sertifikat osnivača Digitalnog Pera

 

Digitalni marketing na našim prostorima se u većem broju slučajeva zasniva na korišćenju “Google Ads Search” marketinga. Ukoliko ne znate o kom tipu marketinga upravo pričamo, to je jednostavno rečeno “marketing ključnih reči”. Ovaj digitalni marketing vama i vašoj kompaniji obezbeđuje pronalaženje vaše firme za određenu ključnu reč. Na primer, ukoliko se vaša kompanija bavi izgradnjom sauna, onda je na nama da pronađemo sve adekvatne ključne reči za koje će se ta kompanija rangirati na prvom mestu prve stranice Google-a prilikom pretrage klijenata. Još jednom, kada neko ukuca pojam u Google pretraživač “saune po meri”, na nama je da kroz naše poznavanje digitalnog marketinga obezbedimo prikaz vašeg sajta na prvoj stranici ispred svih vaših konkurenata.

Ovo pravilo naravno ima svoja odstupanja u vidu prikazivanja oglasa i na nižim pozicijama ukoliko digitalna strategija to podrazumeva.

Digitalno Pero ovim sertifikatom garantuje za pravilno postavljanje digitalnih marketinških kampanja koje se ogledaju u osmišljavanju tekstualnog dela oglasa koji će privući pažnju potencijalnim klijentima. Ovo je izuzetno bitna stvar uzimajući u obzir da se radi o tekstualnim oglasima. Takođe, ukoliko odaberete nas kao vaše digitalne predstavnike, obezbedićemo vam maksimalan saobraćaj za uložena sredstva. Naš tim će u saradnji sa vama izabrati najadekvatnije marketinško rešenje za vašu kompaniju, a kao dokaz našoj stručnosti oslonite se na naše mnogobrojne sertifikate.

 

Neke od bitnih opcija unutar ovakvog vida oglašavanja su:

 • Odabir lokacije oglašavanja ( naselje, blok, grad/gradovi, zemlja, region ili svet )
 • Vreme prikazivanja oglasa po satima ili danima ( na ovaj način se lako mogu isplanirati praznične kampanje )
 • Ciljne grupe ( uz naše navođenje i stručne savete targetiraćemo ciljne grupe koje najviše odgovaraju vašem vidu poslovanja )
 • Usmerenje oglasa na nekoliko stranica vašeg sajta ( na ovaj način ćete probuditi dodatno zainteresovanost potencijalnih klijenata prilikom prvog pregleda vašeg oglasa )
 • Povezivanje oglasa sa Google Analytics platformom radi daljeg testiranja digitalnih kampanja
 • Monitoring svih aspekata reklamne kampanje u trajanju oglasa
 • Analiza završenog oglasa i dostavljanje tabela uspešnosti

 

 

Google Ads Search Certification

 

Sertifikat osnivača Digitalnog Pera

 

“Display” marketing možemo izdefinisati kao “prikazni” marketing. Ovo polje digitalnog marketinga se ogleda u vizuelno privlačnim reklamama koje se mogu naći na bilo kom sajtu koji ima odobrenu opciju Google AdSense platforme. Digitalno Pero se može pohvaliti i ovim Google sertifikatom.
Zahvaljujući našem znanju iz sveta digitalnog marketinga možemo prikazivati vaš oglas na informativnim, edukativnim, muzičkim sajtovima kao i u još mnogim drugim sferama poslovanja. Ovakav vid oglašavanja zahteva dodatno angažovanje, jer pored standardnog tekstualnog unosa sadržaja koji mora biti prihvatljiv za potencijelne klijente, u ovoj grani digitalnog marketinga je potrebno osmisliti i kreirati vizuelni sadržaj koji će se pojavljivati širom neta. Za ovakav vid digitalnog oglašavanja nudimo vam našu ekspertizu i po pitanju veb dizajna kako bismo svaki oglas učinili vizuelno privlačnim i na taj način dodatno zainteresovali vaše buduće klijente.

Nekoliko opcija prikazivanja kroz digitalni marketing prikaznog sadržaja:

 • Lakacija oglašavanja po želji
 • Vreme prikaza oglasa po želji
 • Odabir različitih ciljnih grupa, kao i kombinovanje više aspekata interesovanja
 • Povezivanje kampanje sa Google Analytics platformom radi pravilne analize toka i kraja prikaza sadržaja
 • Odabir sajtova prikaza
 • Odabir YT kanala za prikaz

 

Google Ads Display Certification

Sertifikat osnivača Digitalnog Pera