Šta je marketing pisanog sadržaja?

Posted on

 

Danas se većina preduzeća suočava sa intenzivno konkurentnim tržištem. Potencijalni klijenti danas odvajaju veliku količinu vremena da istraže proizvode i usluge u digitalnom svetu pre nego što se odluče na kupovinu ili na angažovanje određene kompanije. Bilo da se radi o ulaznicama za događaj, odeći ili tehnologiji sve gledamo na digitalnim platformama i pretraživačima. Kao rezultat toga, „content marketing“, odnosno marketing pisanog sadržaja je postao nova dominantna delatnost u pronalaženju ciljane publike.

 

Šta je zaista „content marketing“?

 

Pogledajmo stvari na sledeći način: tradicionalni marketing, uključujući oglašavanje, je jedan od načina da pokažete svetu da ste ozbiljna firma ili pojedinac koji svoje poslovanje uvek vodi na viši nivo. Praksu stvaranja savršeno optimizovanog i u potpunosti informativnog sadržaja za konzumaciju potencijalnog klijenta u marketinške svrhe, nazivamo „content marketing“! Mogućnost sadržaja na vašoj veb lokaciji je moćan alat, jer kada kreirate svoj sadržaj za sopstveni sajt, on predstavlja vašu intelektualnu svojinu i u potpunosti je vaš!

Medijske platforme su stekla bogatstva na „content marketingu“, jer što više kvalitetnog sadržaja imate na svom sajtu, to znači da su posete na vašem sajtu iz dana u dan sve veće. Kada imate veliki broj posetilaca na vašem sajtu možete aktivirati digitalne platforme kao što su  Google Adsense, odnosno drugi ljudi će vam plaćati određeni procenat za njihov klik, odnosno oglas koji se nalazi na vašem sajtu. To je naravno opcija koju ne morate da prihvatite, ali je u svakom slučaju lepo imati na raspolaganju i takav vid marketinške strategije. Svaki put kada investirate u digitalni marketing, investirate u vašu sigurniju budućnost, jer što je veći promet posetilaca na vašem sajtu to su veće mogućnosti da im predstavite nove proizvode ili usluge, veće su šanse da se vaši postovi podele na društvenim mrežama.

 

Preporučujemo vam da pročitate naš blog post na temu “Šta je digitalni marketing”.

 

Autor teksta:
Nenad Radakovic

Nenad Radakovic

Full-stack digitalni marketing stručnjak

Pogledaj profil
Nenad Radaković je full-stack digitalni marketing stručnjak i osnivač Digitalnog Pera. Intenzivno je posvećen svim oblastima digitalnog marketinga, o kojima je pisao na sajtu. PPC, CRO, SEO, copywriting and content writing su samo neke od usluga koje su ga dovele do klijenata kao što su Aleksandar Stanic, Webiz, Kozmo, Minut za mene, ZenQ, DNK Test, Guaranteed Software.
Povezani tekstovi:
Šta je digitalni marketing i kako se odražava na poslovanje?

Digitalni marketing kao najvažniji korak svakog poslovanja.   Tabela sadržaja: Digitalni marketing …

Korona virus i digitalni marketing

Korona virus i digitalni marketing     Korona virus nas je sve …

Digitalno Pero reklamne kampanje

  Šta su digitalne reklamne kampanje?   Digitalne reklamne kampanje predstavljaju strategijski …